Grand Canyon en Monument Valley - Reisverslag uit Mexican Hat, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu Grand Canyon en Monument Valley - Reisverslag uit Mexican Hat, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu

Grand Canyon en Monument Valley

Blijf op de hoogte en volg E

01 Januari 1970 | Verenigde Staten, Mexican Hat

De wekker ging al vroeg vanmorgen want we werden om 7.45 uur op de Grand Canyon Airport verwacht voor onze helicoptervlucht. Nog aan de praat geraakt met twee Nederlandse meisjes, die hierna naar Vegas en New York gingen. Om half 9 gingen we de lucht in, in totaal 25 min, waarvan je er 10 boven de Grand Canyon zit. Heel indrukwekkend om mee te maken, in een helicopter zie je nog eens extra goed de dieptes en ook de bekende rivier die er doorheen stroomt. Ook het zitten in een helicopter zelf is een hele belevenis. Het is eigenlijk heel licht, waardoor je niet het gevoel hebt dat je aan het vliegen bent. Heel anders dan een vliegtuig. We checken snel uit en stappen in de auto, want we moeten vier uur rijden en we gaan een andere staat in, Utah. Het is hier een uur later. In plaats van 2 uur, komen we om 3 uur aan. Het hotel zit in Mexican Hat, ergens in de middle of nowhere. Toen we aankwamen dachten we; wat is dit? Maar toen we later terugkwamen, waren bijna alle kamers vol en waren we al gerustgesteld. We rijden naar Monument Valley, wederom een imposant stuk landschap. Hier zijn veel westernfilms opgenomen, maar ook films van Clint Eastwood en Lucky Luke. Op weg er naartoe spotten we veel Nederlandse vlaggen (?) en dieren die ineens de weg oversteken zoals paarden en een hond. Aangekomen bij Monument Valley melden we ons bij de jeeptour, waar we al meteen kunnen beginnen. Daar zijn we wel blij om, anders was het pas om 18.00 uur. We hebben een privetour, want we zijn maar met z'n tweetjes. We worden gereden door een Indiaan die van alles verteld. Over de historie, maar ook de namen van de rotsen of wat ze er in zien. De rotsen hebben allemaal verschillende vormen en maten en het landschap er om heen is met name vlak, dat maakt het ook bijzonder. Ook heeft Metallica bovenop een rots een clip opgenomen. Deze rotsen zijn in deze formatie ontstaan omdat het vroeger onder water heeft gestaan. De bergen voelen ook niet echt als rotsen, het is meer zand. De jeeptour duurt 2,5 uur en het begint al aardig frisjes te worden, gelukkig hebben we een jasje meegenomen! Als we klaar zijn met de tour, gaat ook net de zon onder. Dit heeft wat mooie kiekjes opgeleverd. We rijden terug naar het hotel en gaan eten bij het enige restaurant in de buurt, naast het hotel. Zitten in ieder geval nog meer Nederlanders ;) We eten spaghetti en een lokale specialiteit; een soort brood dat smaakt naar bara met chili con carne en sla erop. In ieder geval iets gezonder dan de gemiddelde burger. Morgen staat er weer een lange rit op de planning en gaan we naar de Bryce Canyon. Deze schijnt ook erg indrukwekkend te zijn, dus we laten ons weer verrassen.

• 26 September 2012 - 18:58

Sandra De Haan:

hallo Erwin en debby,

Zo weer gelukkig na de helicopter vlucht veilig op de grond.
    Zal ook wel weer heel mooi geweest zijn .
    Een Jeep tocht met een Indiaan, ook heel apart en daana lekker gegeten.
    Nou ben benieuwd hoe het morgen weer is in de Bryce Canyon, of dat heel anders is dan de grand canyon.
    fijne dag

liefs
    sandra en Henk

• 26 September 2012 - 20:37

Elly En Sjaak Pronk:

hey schatjes ...
    wat een avontuur weer zeg ..gaaf met een echte indiaan lijk me zo leuk
    en ja met de heli is altijd onwijs gaaf dan zie je alles van boven af
    leuk is dat he waar die film worden gemaakt indianen genoeg in de buurt ..:))
    dus het hotel zat ook lekker vol zijn jullie niet alleen ..zo zie je maar
    dat er nog meer nederlanders zitten kan je weer in je eigen taal praten
    en weer geluk dat je je jas bij je had want het koelt best wel af als ik het zo
    leest ..lekker verder genieten en een fijne dag ...

liefs elly en sjaak xxxx

kijk goed uit en rij voorzichtig