Monterey - Reisverslag uit Monterey, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu Monterey - Reisverslag uit Monterey, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu

Monterey

Blijf op de hoogte en volg E

13 September 2012 | Verenigde Staten, Monterey

Vandaag was het tijd om San Fransisco te verlaten (helaas) en door te gaan naar Monterey, een kustplaats 2,5 uur van SFO vandaan. Eerst de auto ophalen. Bepakt met onze koffers en handbagage kregen we te horen dat er nog geen auto beschikbaar is. We moesten nog anderhalf uur wachten en met ons vele anderen. Slecht systeem. Dat het bij ons nog wel meeviel, bleek toen er rond 11 uur mensen aankwamen die zelfs 3 tot 4 uur moesten wachten. We hebben een grijze Chevrolet Malibu, prima bak, lekker ruim! Rijden in San Fransisco is wennen, maar ook op de highway. Man, wat een verwarrende borden en wegen. Casper en Carien; thanks voor het lenen van jullie Tomtom, anders waren we er nooit gekomen! Rond half 3 komen we aan bij het hotel, leuk hotel. Kamerdeur direct aan de straat, allemaal naast elkaar, typisch Amerikaans. We treffen zelfs nog een Nederlander, die hier woont en naar eigen zeggen hier niet meer weggaat tot ie dood is haha. We vertrekken al snel naar Monterey Bay Aquarium. Groots opgezet en heel veel mooie beestjes uit de zee; diverse soorten vissen, zeepaardjes, haaien, kwallen, pinquins etc. Leuk om te zien en mooie foto's geschoten. Nadat we genept waren in een parkeergarage (lees; 15 dollar betalen voor een dagticket, terwijl je er nog geen 2 uur hebt gestaan ) gaan we naar Carmel, net buiten Monterey. Dit werd in veel boekjes aangeraden, maar viel ons erg tegen, dus zijn we teruggereden en zijn we een hapje gaan eten bij de Fischermans Warf van Monterey. Onderweg nog een show op een parkeerplaats gezien met allemaal oude, gepimpte Amerikaanse auto's. Veel meer tijd in de stad zelf is er niet. Eigenlijk hadden we iets meer verwacht van Monterey, maar misschien komt het ook wel door de laaghangende wolken, waardoor we toch een jasje aanmoeten. En zeg nou zelf, een kustplaats met een grijze lucht, ziet er toch al snel sober uit. Morgen vertrekken we alweer en staat Pismo Beach on tha radar!

• 14 September 2012 - 11:22

Elly En Sjaak:

Hoi lieverd..gaat goed daar in de usa ..alleen achtelijk tot je zo
    Veel moet betallen voor je wagen te pakeren maar ja....
    Jullie doen echt heel veel op een dag ...erwin zal het wel naar ze zin
    Hebben op zo gote bak...lekker genieten en doe vooral voor zichtig
    Mis jullie wel hoor...veel plezier en doe voorzichtig.

Liefs ma en pa xxxxx

• 14 September 2012 - 13:18

Sandra De Haan:

Hallo Debby en Erwin, wat een leuk verslag weer. fijn dat jullie achteraf gezien niet zo lang moesten wachten op een auto dan andere mensen.
    Goed van die Tom tom zeg dat jullie die mee mochten nemen. Je wilt vanalles zien onderweg, maar ook nog rijden .nou doe voorzichtig en op naar de volgende dag .
    liefs mama en Henk