Orlando - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu Orlando - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu

Orlando

Door: Debby en Erwin

Blijf op de hoogte en volg E

02 November 2014 | Verenigde Staten, Orlando

Na de vlucht van een kleine 2, 5 uur vanaf New York, komen we aan op de luchthaven van Orlando. Letterlijk een warm welkom met 10 graden verschil. We hebben alleen wat problemen met de huurauto, bij nr 1 brandt er een olielampje , nr 2 stond voor een controle dus door al het gedoe kregen we een upgrade naar een Nissan Maxima, fijne bak! Na een kwartiertje rijden komen we al aan bij ons resort; Avanti, mooi complex met een starbucks koffiecorner in het hotel, altijd goed om je dag mee te beginnen. Het resort is gelegen aan een straat welke echt is opgezet voor toeristen, wij hebben alleen maar resorts, restaurants en winkeltjes gezien. Genoeg keuze om lekker een hapje te eten. Op aanraden van Peter en Wil zijn we naar Olive Garden gegaan, waar we heerlijk hebben gegeten en gedronken. We verkeken ons alleen op de porties en een toetje kon er ook niet meer bij :) De eerste volle dag in Orlando zijn we naar de Universal studio's gegaan in combinatie met Adventure Island, het lijkt in sommige opzichten op het parkin LA maar in Adventure Island is heel mooi het Harry Potter gedeelte uitgewerkt. Wel merken we dat er een dagje ouder worden en niet meer zo goed tegen die krankzinnige achtbanen kunnen (lees; misselijk en dizzy). NetDe tweede dag in Orlando zijn we naar Seaworld geweest waar we natuurlijk de orka's, dolfijnen, pinquins, zeeleeuwen en nog vele andere dieren hebben gezien, ook hier omringd met attracties. Toch blijft het gevoel bij een park als deze dubbel als je de achtergrond weet van de orka's en ziet in wat voor kleine ruimtes de dieren soms leven. In de avond gaan we naar Downtown Disney om te dineren. Eerst vragen we ons af waarom het zp druk is maar dat wordt al snel duidelijk; Halloween! Dat is in Amerika wel een ding in vergelijking met Nederland. Hele leuke outfits van kinderen en volwassenen voorbij zien komen en op aanraden van Hester en Gijs sushi gaan eten bij een bowlingbaan, ik kan met recht zeggen dat het de beste sushi wad welke ik in lange tijd heb gegeten. Downtown Disney bestaat uit diverse restaurants en cafés waar een gezellige sfeer hangt, dit komt ook mede door diverse straatmuzikanten waarbij de locals (en kinderen) staan te dansen op straat :) Na drie nachten Orlando gaan we weer door, helaas is er een koufront over Florida, waardoor we het nu overdag met 15 graden moeten doen (gevoelstemperatuur 10 graden). Laten we nu net vandaag een hotel hebben in St. Augustine aan het strand. .Dan kun je die zwemkleding beter in de koffer laten ;) We hadden een plan B wn zijn op weg hiet naartoe naar Kelly Park gegaan, een natuurpark met diverse beekjes met helder water en veel wilde dieren. Laatstgenoemde hebben we overigens niet gezien omdat we niet de juiste schoenen hadden. We waren ook 1 van de weinige toeristen... wat een contrast met die drukbezochte parken van de twee dagen ervoor. In St Augustine zelf hebben we een rondje door het centrum gedaan en een oud Spaans fort bexocht en het oudste houten schoolhuis van de VS. Na een cocktailtje in de hotelbar maken we ons weer op voor de volgende bestemming; Crystal River.

• 02 November 2014 - 09:21

Wil:

Zo te horen gaat het goed met al die tips haha. Leuk verslag.
    benieuwd naar het volgende. Gr Wil en Peter

• 02 November 2014 - 12:13

Thea:

Altijd handig die tips van vakantiegangers voor jullie die er geweest zijn. Jammer dat het niet zo lekker warm is, zit je hier toch beter. Gisteren ruim 20 graden en vandaag ook goed, iets minder warm maar toch weer een zonnetje. Hoop dat het snel warmer voor jullie wordt. Geniet er verder van en op naar het volgende verhaal. Xx Thea

• 02 November 2014 - 16:34

Sandra:

Jullie hebben weer een hoop dingen gedaan en gezien, leuk hoor fijn dat het allemaal zo goed is.
    Jammer van het weer, maar misschien als je weer verder trekt dat het weer ook weer warmer wordt.
    Ja met het ouder worden veranderen de dingen zoals in dit geval een achtbaan waar je vroeger je hand niet voor omdraaide is het nu ineens anders. fijn om het verslag weer te lezen en we wachten vol spanning op het volgende. Hier in Nederland is alles goed. Geniet van de komende tijd.
    lfs Sandra en Henk ps. op de weerkaartjes van verschillende stede in Florida wordt het weer warmer. xx

• 03 November 2014 - 00:22

Elly En Sjaak :

hoi debby en erwin
    leuk verslag weer ..veel gezien en mee gemaakt die sushi is echt te gek
    kunnen ze hier niet jammer ....leuke foto`s ook die er onder staan ...mooie
    wagen hebben jullie nu...
    het word best wel weer wat warmer heel veel plezier nog en doe voorzichtig ...

knuffel ma en pa xxx