Yosemite NP - Reisverslag uit Mariposa, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu Yosemite NP - Reisverslag uit Mariposa, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu

Yosemite NP

Blijf op de hoogte en volg E

01 Oktober 2012 | Verenigde Staten, Mariposa

De dag begon erg koud in Mammoth Lakes, onbeten in het hotel en vroeg vertrokken richting Yosemite National Park. De anual pass was eigenlijk niet meer geldig vandaag, maar hij heeft er niet naar gekeken bij de ingang, dus we konden zo doorrijden. Scheelt weer wat dollars haha. We beginnen bij de Tenaya Lake, een hele rustige plek. Mooi meer omringd met bergen en bomen. We gaan even op het bijbehorende strandje zitten en genieten nog even van de rust. Daarna komen we bij een uitzichtpunt waar we via bergen en stenen naar een mooi punt lopen voor een foto. We raken aan de praat met een stel van begin 70, oorspronkelijk uit Venlo, maar in 1964 zijn ze naar Californie verhuisd, ze kregen van Nederland zelfs nog een premie mee. Leuke mensen, hebben het goed voor elkaar hier. Ze wilden nog even een foto van ons voor de camper (cash betaald, totaal 105.000 dollar) en ze gaat ons opzoeken op Facebook haha. Ze tipt ons om naar een punt te gaan, helemaal bovenaan, door de Valley waar je een prachtig uitzicht hebt. Het uitzicht is inderdaad prachtig. Je ziet veel dennenbomen en grijzige bergen , ook wat diepte. Tussendoor zijn we ook nog naar de Yosemite Falls geweest, deze lagen helaas al droog. Het is natuurlijk al bijna winter hier. Maar, het is niet helemaal voor niks geweest want onderweg kwamen we een coyote tegen. We hebben hem op de gevoelige plaat vastgelegd. We hebben daarna nog wel 1 andere waterval gezien, maar dat was bijna geen waterval meer te noemen. Na een kwart van de berg verdampte het water weer. Na het mooie uitzichtpunt sluiten we af bij de seqoia's in het park, dit zijn extreem hoge bomen. Het is nog een uurtje rijden naar het hotel, we komen ook pas half 7 aan. We eten bij het restaurant die bij het hotel hoort, pasta met een heerlijke fudge brownie voor debby toe en een appeltaart voor Erwin. Even een snel gemaakt verslag vandaag, want we hebben problemen met wifi. Waarschijnlijk ook 1 van de laatsten, morgen gaan we weer naar San Fransisco.

• 02 Oktober 2012 - 09:56

Wil:

mooi he die Sequoiabomen, echt gigantisch.
    Gelukkig dat ze de pas niet goed bekeken hebben, scheelt je inderdaad weer geld.
    Peet heeft zijn pas er nu wel dubbel en dwars uitgehaald en jullie ervan mee laten genieten, goed toch.
    Het eind is nu bijna in zicht zeker, we gaan gauw foto's bij elkaar kijken en vergelijken hahaha

veel plezier en alvast goeie terugreis

Wil en Peter

• 02 Oktober 2012 - 09:57

Sandra De Haan:

hallo erwin en debby,

Jassen weer aan, de winter tegemoed in San francisco. Wat hebben jullie veel gezien en het fijn gehad zo aan al je berichtjes gelezen te hebben, ga ze nog missen hahaha, maar dan zijn jullie weer thuis bereikbaar.
    Ik zal morgen natuurlijk even kijken of er een berichtje staat of niet.
    Spreek ik jullie niet meer van te voren een heel goede en fijne en veilige reis terug naar hier en ik wacht met spanning jullie verhalen en fotos af

dikke knuffel liefs sandra en henk

• 02 Oktober 2012 - 23:15

Elly En Sjaak:

hoi kanjers ...
    leuk verslag weer ..leuk die nederlanders die daar wonen beter als hier
    nu al de winter daar vroeg zeg ..die zal wel het laatste verslag zijn nog 1 nachtje
    en dan een lange vliegreis terug ..een fijne terug reis en tot donderdag ....

leuke foto onder je verslag

liefs elly en sjaak ..xxxxx