Universal Studio's - Reisverslag uit Santa Monica, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu Universal Studio's - Reisverslag uit Santa Monica, Verenigde Staten van E Oude - WaarBenJij.nu

Universal Studio's

Blijf op de hoogte en volg E

17 September 2012 | Verenigde Staten, Santa Monica

Bij dit hotel zit helaas geen ontbijt, dus gaan we naar het naastgelegen IHOP restaurant. Later komen we er achter dat dit International House Of Pancakes betekend. We nemen allebei American Pancakes met aardbei en banaan, een caloriebom van 760 kcal. We krijgen 'm beide ook niet op. De klantvriendelijkheid laat hier wel te wensen over. In dit gedeelte, Zuid Californie, zitten bijna alleen maar Mexicanen. Het zijn een beetje de Marrokanen van Nederland, je begrijpt wel wat ik bedoel. We maken ons op voor de Universal Studio's, maar eerst nog een Cowboyhoedje scoren. Je hoofdhuid verbrandt hier namelijk snel. Het is al behoorlijk druk richting de Universal Studio's en dat voor een maandag. De weg er naartoe lopen is al heel leuk, met kitchy restaurantjes, kroegjes, bioscoop en souvenirwinkels. Eenmaal in het park beginnen we met de Studiotour. Een rit van een uur in een soort treintje langs filmsets en filmstudio's, maar ze laten ook zien hoe de special effects worden ingezet (met VW Golf 5), we rijden langs een 'crash' en we zien 'bekende' auto's, zoals die van the Fast and the Furious. We vervolgen naar Water World, een actieshow op het water met weer diverse special effects. Daarna is het tijd voor attracties. We gaan in de Jurassic Park, een soort Splash, maar dan met een filmset van Jurassic Park. We kwamen er ook doorweekt uit. Ook hebben we Terminator 2 in 3D gezien met effecten, Shrek in 4D, The Mummy Returns in 3D maar dan tegelijkertijd in een achtbaan en in een virtuele achtbaan bij The Simpsons. Superleuk allemaal, vooral omdat we dit soort parken in Nederland niet kennen. Het hoogtepunt vonden we toch The Transformers, we moesten er 75 min op wachten, maar het was zeker de moeite waard! Met een 3D bril op ga je in een achtbaan en het lijkt net of je in de film zit, heel gaaf gedaan! Het kost een paar duiten voor een dagje Universal Studio's, maar we hadden het niet willen missen. We eten nog wat bij Taco Bells en scoren weer een ijsje bij Yogurt Land. Moe, maar voldaan nog een nachtje in Santa Monica.

• 18 September 2012 - 10:33

Elly En Sjaak Pronk:

hoi schatjes.....
    gaaaaaafffffff al die dingen waar jullie in zijn geweest moet je echt een x
    mee gemaakt hebben volgens mij .....ja dat kunnen die amerikanen wel
    daar kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen ...jullie waren gesloopt aan het einde
    kan het me voor stellen ..dus veel foto`s gemaakt hoop ik ..we gaan zo naar duitsland
    dus hoop daar op wifi dan kan ik het volgende verslag lezen
    oke dus op naar het volgende voor jullie heel veel plezier en doe voorzichtig...

liefs elly en sjaak .....xxxx

• 18 September 2012 - 14:55

Kim En Michael:

oooooh wauw gaaf zeg!

I Love the fast and the furious en transformers!!
    Had ik ook wel bij willen zijn ! hihi

• 18 September 2012 - 16:36

Sandra De Haan:

Hallo erwin en debby,
    zooooooo dit is zo te lezen een superdag, jullie hebben veel beleefd.
    nou droom er maar heerlijk over en geniet lekker na.
    Die ijsjes lijken mij ook erg lekker en jullie ontbijt trouwens ook, was dus niet zo heel erg dat het niet in het hotel was. Op naar morgen ben weer benieuwd
    liefs Sandra en Henk knuffel voor allebei

• 18 September 2012 - 17:48

Thea:

Hoi Debby en Erwin, een hele belevenis dat studiobezoek. Indrukken te over en natuurlijk lekker op zijn Amerikaans. Zeker met het wachten voor verschillende attracties, ze houden je dan wel lekker bezig om vooral niet de indruk te wekken dat je verveelt. Vriendelijkheid hebben wij tijdens onze vakantie in Florida ook niet echt gekend. Geef ons de Aussies maar! Veel plezier nog en g'day mates! Thea

• 20 September 2012 - 06:33

E Den Oude:

Hoi Thea, nee klopt, je wordt inderdaad tussentijds goed vermaakt! ik vind de mensen hier verder heel vriendelijk en gastvrij, alleen die Mexicanen niet.
    Groetjee

• 20 September 2012 - 06:33