Vancouver - Reisverslag uit Vancouver, Canada van E Oude - WaarBenJij.nu Vancouver - Reisverslag uit Vancouver, Canada van E Oude - WaarBenJij.nu

Vancouver

Blijf op de hoogte en volg E

04 September 2015 | Canada, Vancouver

Onze reis start wederom met een vlucht van KLM, met wederom een zeer goede service aan boord. 4 films en 2 maaltijden verder landen we in Vancouver. Ons hotel is gelegen in het 'Entertainment District' en hebben op de 11e etage een mooi uitzicht over de stad. We verkennen de directe omgeving en zoeken uit wat we de volgende dag gaan doen. In onze straat vind je veel eersteklas rockers maar de sfeer is erg gemoedelijk. Omdat we een lange reis achter de rug hebben en het in NL midden in de nacht is, gaat om 8 uur lokale tijd het lampje uit. Dit resulteert er in dat we de volgende ochtend om 5 uur klaarwakker zijn en gereed voor een nieuwe dag. We vinden een fijne landelijke ontbijttent, Tim Hortons, en zijn de eerste om de bus in te gaan. Vancouver is een hele fijne stad, het is weliswaar een wereldstad maar het ademt erg veel rust uit. Zo schijnt het ook te zijn gebouwd. De stad is groot, maar in een volle dag kun je bijna alles zien. We lopen door diverse straatjes met authentieke winkeltjes, wandelen door het grote stadspark Stanley Park (met totempalen en de bekende Lions Gate Bridge), lunchen op het strand en slenteren over Granville Island, een eilandje in Vancouver met allerlei marktkraampjes. Vancouver heeft voor ieder wat wils. We sluiten de dag af op de 'Vancouver Lookout' waar we 360graden view hebben over de gehele stad. Na een etentje in het oude stadsgedeelte bij The Spaghetti Factory maken we ons op voor de volgende stop; Harrison Hot Springs.
Die woensdag kunnen we de auto al wat eerder op halen en rijden we naar de Capilano Suspension Bridge. Dit vind je normaliter alleen in het regenwoud maar ligt in dit geval aan de buitenrand van Vancouver. We ontmoeten een stel uit Rijswijk met wie we het hele park doorlopen, het zijn bruggen om bergen heen en een grote loopbrug tussen twee bergen in. Erg mooi, maar wel een toeristische trekpleister. We rijden door naar Harrison Hot Springs, een rustig plaatsje waar we uitkijken op het Harrison Lake met xe eerste bergen op de achtergrond. Er is maar weinig toerisme en dat siert het plaatsje ook.

• 04 September 2015 - 09:17

Thea:

Hoi Debby en Edwin,
    Dat ziet er allemaal weer heel goed uit. Ik ben benieuwd naar het volgende verslag. Genieten jullie er nog maar lekker van.
    Groetjes, Thea

• 04 September 2015 - 19:34

Sandra:

Hallo Erwin en Debby,

Leuk om het verslag weer te lezen en jullie hebben al veel gezien en gedan, we gaan gewoon weer mee op de vakantie

liefs Sandra en Henk

• 04 September 2015 - 21:46

Sjaak En Elly :

Heel leuk verslag, weer heel veel gezien en ondernomen, geniet ervan en kijk uit naar het volgende verslag. liefs Sjaak en Elly